anmeldelser af Kode 2112 - Skyggerne

Bo Frisov

bo frisov

Anmeldelser af Kode 2112 - Skyggerne

 

I Frederiksborg, Flensborg og Fyns Amtsaviser beskriver Henrik Tjalve Kode 2112 -Skyggerne som en dystopisk fremtidsroman.

 

Videre skriver han:

 

"... og som de mest berømte af slagsen -»Fagre nye verden« og »1984« -er det gjort ved at give ting vi kender en yderligere skrue ud fra spørgsmålet: Hvad nu hvis? Det er i sandhed skræmmende, hvad Frisov fortæller, men helt uden håb er det ikke.

… så »Kode 2112 -Skyggerne«, ud over at være en alt for troværdig roman om, hvor galt det kan gå, også er en kærlighedshistorie, som vil kunne læses med gru og fornøjelse af ung og gammel, for systemet slipper ikke frivilligt sine medlemmer."

Henrik Tjalve

 

Du kan læse hele anmeldelsen her

 

I Krimicirklen nr. 4 2011 skriver Anne-Lise Hansen at Kode 2112 – Skyggerne er:

 

”En godt skrevet og spændende fremtidsroman om hvor skævt alting kan gå, men også en historie om oprør, kærlighed, venskab og ukuelig vilje til at ville have lov til at bestemme over eget liv. Min bedste anbefaling.”

 

 

I Proxima - Dansk Science Fiction Tidsskrift skriver Niels Dalgaard at bogen:

 

"givetvis (kan) læses med udbytte af mange unge. Ikke blot fordi dens hovedpersoner er under uddannelse, men fordi den implicit lader det være op til den opvoksende generation om alt det lort, de foregående har lavet, skal have lov til at fortsætte. Den fungerer glimrende på det rene spændingsplan – forfatteren behersker den tekniske side af skriveriet udmærket – og personerne er, inden for rammerne af det modsætningsskema som bogen opstiller, til at identificere sig med. og den er skrevet af en person der tydeligvis ikke alene kan stave, men også sætte ord sammen til sætninger og sætninger til meningsfyldte afsnit.

Indtil en eventuel fortsættelse … kan man kun anbefale kode 2112."

 

 

Du kan læse et uddrag af Kode 2112 - Skyggerne her

 

 

 

 

Du kan købe bogen via dette link